Harpunsoiton opetus Suomessa

opetusta

Suomessa voi opiskella harpunsoittoa useissa musiikkioppilaitoksissa sekä myös yksityisesti. Jos olet vasta  aloittamassa harpunsoittoa, ainakin muutaman tunnin ottaminen ammattitaitoiselta harppuopettajalta heti aluksi on ehdottoman suositeltavaa. Itsekseksesi opiskellen voit vahingossa omaksua jonkin erikoisen käden asennon tai kummallisen sormituksen, josta on hankala päästä myöhemmin eroon.

Oheisessa kartassa on sinisellä merkitty musiikkioppilaitokset (musiikkiopistot, konservatoriot, Sibelius-Akatemia), joissa voi opiskella harpunsoittoa. Punaisella kartassa on puolestaan merkitty yksityistunteja antavat harppuopettajat. Nuotinkuvia napsauttamalla saat lisätietoa oppilaitoksista ja opettajista:

 


Harpun opetusta musiikkioppilaitoksissa

Espoon musiikkiopisto
Helsingin konservatorio
Hyvinkään musiikkiopisto
Juvenalia
Kuopion konservatorio
Korsholms församlings musikskola
Lahden konservatorio
Länsi-Helsingin musiikkiopisto
Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto
Metropolia
Musikinstitutet Arkipelag
Musikinstitutet Kungsvägen
Nurmijärven Musiikkiopisto
Oulun konservatorio
Panula-opisto, Kauhajoki 
Pirkanmaan musiikkiopisto
Pohjois-Helsingin musiikkiopisto
Porvoonseudun musiikkiopisto
Raaseporin musiikkiopisto
Sibelius-Akatemia
Sibelius-Opisto, Hämeenlinna
Tampereen konservatorio
Turun konservatorio
Vantaan musiikkiopisto
World Music School Helsinki

 


Yksityistunteja harppuopettajilta

Olga Benito Ramírez

Olga Benito

Olga Benito Ramírez aloitti harpun opiskelun nuorena Barcelonassa (Espanja). Hän valmistui maisterin tutkinnostaan Sibelius-Akatemiassa vuonna 2023, sekä esiintymis- että pedagogiikkaopinnoissa. Tällä hetkellä hän työskentelee freelancerina Suomessa ja on esiintynyt muun muassa Tampere Filharmoniassa, Kaartin Soittokunnassa, Jyväskylä Sinfoniassa, Lahden Sinfoniassa ja Radion Sinfoniaorkesterissa.

Olga Benito on saanut opetusta arvostetuilta harpisteilta ja pedagogeilta kuten Päivi Severeide, Stefania Saglietti, Emmanuel Ceysson, Masumi Nagasawa, Isabelle Perrin ja Anneleen Lenaerts, muun muassa.

Olga on työskennellyt yksityisenä harppunopettajana vuodesta 2011 ja työskennellyt eri musiikkikouluissa Barcelonassa.

Oppituntien sijainti

 • Pääkaupunkiseutu
 • Opetuskieli: englanti, espanja
 • olgabera2@gmail.com
 • puhelin: +358 44 2387817

 


Mariam Junolainen

Mariam JunolainenMariam Junolainen aloitti musiikkiopintonsa 5- vuotiaana. Vuonna 2011 hän valmistui Pietarin konservatoriosta (akatemia) ja täydensi opintojaan Itävallassa, Grazin musiikki- ja teatteriakatemiassa. Mariam on esiintynyt useiden orkestereiden ja kamariyhtyeiden riveissä sekä solistina eri puolilla Eurooppaa, Suomessa, Venäjällä, Japanissa ja Kiinassa. Eri genret ovat edustettuna Mariamin omassa musiikintekemisessä ja hän pyrkii laajentamaan harpun ohjelmistoa omin sävellyksin ja sovituksin. Vuodesta 2020 Mariam vaikuttaa Vaasassa ja hän opettaa harpunsoittoa Korsholman seurakunnan musiikkikoulussa.

Mariam Junolainen påbörjade sina musikstudier som femåring. Mariam utexaminerades från konservatoriet i Sankt Petersburg (musikakademin) år 2011. Hon kompletterade sina studier vid musik- och teaterhögskolan i Graz i Österrike. Mariam har uppträtt som orkester- och kammarmusiker samt solist på olika håll i Europa, Finland, Ryssland, Japan och Kina. Mariam har själv skapat musik inom flera olika genrer och hon vill utöka harpans repertoar med egna kompositioner och arrangemang. Mariam är verksam i Vasa sedan år 2020. Hon lärar harpa spelning i Korsholms församlings musikskola.

Oppituntien sijainti

 


Kirsi Kiviharju

Kirsi Kiviharju.Kirsi Kiviharju on  toiminut  soitonopettajana  40  vuoden  ajan,  aluksi  pianonsoitonopettajana  ja  harpunsoitonopettajanakin  jo  yli  30  vuoden  ajan.  Kiviharju  on  valmistunut   Sibelius-Akatemiasta  musiikin  maisteriksi  harpistina  ja  suorittanut  harppupedagogiikasta  ylimmän  mahdollisen,  III-tason.  Oppilaita  hänellä  on  vuosien  varrella  ollut  useissa  maamme  konservatorioissa  ja  musiikkiopistoissa  sekä  Sibelius-Akatemiassa.  Nykyisin  hän  on  keskittynyt  opettamaan  Espoon  musiikkiopistossa  ja  Lahden  konservatoriossa  harpunsoittoa  sekä  kamarimusiikkia.  Kirsi  Kiviharjun  oppilaat  ovat  olleet  iältään  5-vuotiaista  aikuisiin,  joista  useampi  on  myös  päätynyt  ammattiin  harpun  parissa.

Kiviharju  on  soittanut  aktiivisesti  soolo-  ja  kamarimusiikiikonsertteja  sekä  Suomessa  että  ulkomailla  ja  työskennellyt  myös  orkestereissa.  Hän  toimii  perustamansa  EMOn  harppuoppilaiden  tukiyhdistys  ry:n  puheenjohtajana.

Tässä  enemmän  Kirsi  Kiviharjun  ajatuksia   opettamisesta:  http://www.harppuoppilaat.com/opettajan-puheenvuoro/

Oppituntien sijainti

 • Harppuoppilaita  Kiviharju  voi  ottaa  pääkaupunkiseudulta  sekä  Lahden  alueelta
 • Lessons  also  in  English
 • harpe2000@gmail.com

 


Sanni Korpelainen

Sanni KorpelainenSanni Korpelainen (s.1997 Hyvinkää) aloitti taideopintonsa alle vuoden ikäisenä balettikoulussa ja kanteleryhmässä. Hän aloitti harpunsoiton opiskelun 7-vuotiaana Hyvinkään musiikkiopistossa opettajinaan Hanna Kenttämies ja Pauliina Kallio.

14-vuotiaana Sannista tuli Hyvinkään kaupunginorkesterin harpisti ja hän on siitä lähtien työskennellyt aktiivisesti useissa suomalaisissa ja kansainvälisissä ammattiorkestereissa. Sanni on esiintynyt Hyvinkään orkesterin nuorena solistina vuonna 2014, Bulevardin kamarimusiikkiseuran nuorena solistina vuonna 2015 ja Helsinki NMKY-orkesterin sekä Tapiola sinfoniettan solistina vuonna 2018.

Lukion jälkeen Sanni siirtyi opiskelemaan Helsingin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan harpunsoiton opettajinaan Päivi Severeide ja vieraileva professori Emmanuel Ceysson. Tällä hetkellä Sanni viimeistelee musiikin maisterin tutkintoaan oppiaineinaan harppu, sähköharppu ja opettajan opinnot.

Oppitunneista: Laadimme yhdessä opiskelijan kanssa yksilöllisen opiskelusuunnitelman, joka sopii opiskelijan tavoitteisiin. Nuori tai vanha, aloittelija tai kokenut, kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

 

Sanni Korpelainen (född 1997 i Hyvinge, Finland) började sina musikstudier redan innan ett års ålder i balettskola och kantele klass. Vid sju års ålder började hon studera harpa med Hanna Kenttämies och Pauliina Kallio.

Hon började arbeta med Hyvinge Orkester i Finland vid 14 års ålder och har sedan dess arbetat regelbundet med många professionella orkestrar. Hon har uppträtt som solist i Hyvinge orkester 2014, Bulevardens kammermusiksällskap 2015 och i Helsingfors NMKY-orkester och Tapiola sinfonietta 2018.

För närvarande avslutar Sanni sina magisterstudier i musik, närmare bestämt harpa, elektrisk harpa och pedagogik hos professor Päivi Severeide och gästprofessor Emmanuel Ceysson vid Konstuniversitetet, Sibelius-Akademin i Helsingfors.

Undervisning ges på svenska, engelska eller finska. Tillsammans med eleven skapar vi en individuell studieplan som passar elevens mål. Jag undervisar både professionella musiker med höga ambitioner samt elever som vill spela för att det är roligt. Distansundervisning dygnet runt. Möjlighet för privat och gruppundervisning i Göteborg, Stockholm, Helsingfors, Hyvinge, södra och västra Sverige samt södra Finland.

Oppituntien sijainti

 


Anni Kuusimäki

Anni Kuusimäki

Anni Kuusimäki opiskeli harpunsoittoa Kirsti Vartiaisen, Marjatta Haahdin ja Willy Postman johdolla. Hän suoritti A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 1996.

Hän on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin harpun äänenjohtajana vuodesta 1999 lähtien soitettuaan sitä ennen varaäänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, ja sijaisena Tampere Filharmoniassa ja Trondheimin sinfoniaorkesterissa.

Anni Kuusimäki on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Lieksan Vaskiviikolla, Pielinen Soi festivaalilla ja Kymijoen Lohisoitossa Kotkassa.

Kuusimäen tekemiä levyjä ovat ELEGIA Romanttista suomalaista musiikkia (Fuga 2017), Ranskalainen illanvietto (Pilfink 2012) yhdessä trumpetisti Jouko Harjanteen kanssa sekä Mystic Oboe (Jubal 1998) yhdessä oboisti Aale Lindgrenin kanssa. Anni Kuusimäki on julkaissut tekemänsä ELEGIA -levyn harppusovitukset nuottikokoelmana.

Oppituntien sijainti

 • Yksityistunteja pääkaupunkiseudulla periodimaisesti esim. orkesterikoesoittoon, tutkintoon tai pääsykokeeseen valmistautumiseen. Tai pidemmällä aikataululla tunteja soittoasentoon, tekniikkaan ja sointiin keskittyen fraseerauksen kehittämiseksi. Myös kelttiharpun ja kanteleen opetus.
 • harprockcafe@icloud.com
 • Puhelin: +358 50 3467 046
 • www.anniharp.com
 • Facebook Harpist Anni Kuusimäki

 


Krista Leivo

Krista Leivo

Krista Leivo on valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2018 opettajaan Päivi Severeide ja Pauliina Kallio. Hän työskentelee freelancer harpistina Turun seudulla ja opettaa harpunsoittoa Musiikkiopisto Arkipelagissa sekä Turun konservatorio ja musiikkiopistossa. Mestarikurssien lisäksi hän on täydentänyt kansanmusiikin opintojaan Skotlannissa ja valmistunut vuonna 2020 Suzukin 1. tason opettajaksi Gabriella Bosion ohjauksessa Italiassa. Parhaillaan hän jatkaa harppusuzukin 2. tason opintoja. Oppilaina hänellä on 5-vuotiaista alkaen lapsia ja nuoria sekä paljon aikuisiällä harpunsoiton aloittaneita aikuisia.

Musiikkiopisto Arkipelagissa on mahdollista räätälöidä yksilölliset harppuopinnot aikuisille.

Oppituntien sijainti

 


Katilyne Roels

Katilyne Roels

on syntyjään belgialainen harpisti, joka suoritti maisterintutkintonsa Sibelius-Akatemiassa 2021 opettajinaan Päivi Severeide ja Stefania Saglietti. Ennen tätä, hän opiskeli musiikin kandidaatiksi Gentin kuninkaallisessa konservatoriossa opettajansa Arielle Valibousen johdolla. Katilyne saa pedagogisen tutkintonsa valmiksi myöhemmin vuoden 2021 aikana.

Roelsilla on orkesterikokemusta monissa suomalaisissa orkestereissa, kuten Helsingin kaupunginorkesteri, Kansallisooppera ja Turun filharmoninen orkesteri. Näiden orkesterien kanssa Katilyne on esiintynyt televisiossa ja radiossa YLE:n kanavilla, sekä myös erinäisissä livestriimeissä. Hän on osallistunut mestarikursseihin monilta kansainvälisesti merkittäviltä harpisteilta, kuten Sivan Magen, Anneleen Lenaerts, Emmanuel Ceysson, Isabelle Perrin, Agnès Clément ja Bernard Andrès.

Vastikään valmistuneena musiikin maisterina Roels tahtoo tutkia musikaalista ilmaisua laajasti, keskittymättä ainoastaan klassiseen ohjelmistoon. Tästä mielenkiinnosta on poikinut lupaava yhteistyö säveltäjä Emil Sanan kanssa, ja duo teki ensiesiintymisensä teoksellaan ’Trappped’ MuTeFest’20 -festivaalilla marraskuussa 2020.

Katilynellä on kokemusta opetuksesta sekä kasvotusten että internetin välityksellä vuodesta 2018 asti, ja hän on opettajana innokas jakamaan omaa osaamistaan edelleen.

Oppituntien sijainti

 • Pääkaupunkiseutu
 • Tunnit oppilaan luona tai online-verkkotunteina. Opetuskieli: englanti, flaami.
 • katilyne.roels@gmail.com

Katilyne Roels, originally from Belgium, is a professional harpist that gained her master’s degree at the Sibelius Academy in 2021 with teachers Päivi Severeide and Stefania Saglietti. Previously she has been studying her bachelor’s degree at the Royal conservatory of Ghent with Arielle Valibouse. Katilyne will gain her pedagogical degree later in 2021.

Roels has orchestra experience in various orchestras such as Helsinki Philharmonic Orchestra, Finnish National Opera and Turku Philharmonic Orchestra amongst many others. With those orchestras, Katilyne has appeared on television and radio of the Finnish broadcasting company YLE as well as online live-streams. Katilyne participated in masterclasses of renowned harpists such as Sivan Magen, Anneleen Lenaerts, Emmanuel Ceysson, Isabelle Perrin, Agnès Clément and Bernard Andrès to name a few.

As a freshly graduated Master of music, Roels is planning to explore music in a broader way rather than focussing only on the classical side of music. Out of this curiosity grew a collaboration with composer Emil Sana. The composing duo has made their premiere of first made work ‘Trapped’ at MuTeFest’20 in November 2020 in Finland.

Katilyne is passionate about handing over her knowledge through teaching. Roels has experience teaching private lessons both in real life as online since 2018.

Location

 • Helsinki Capital area
 • Teaching in person as well as online. Languages: Dutch/Flemish, English
 • katilyne.roels@gmail.com

 


Katri Tikka

Olen espoolainen harpisti ja harpunsoiton opettaja. Taustani on klassisessa musiikissa, mutta soitan itse myös muuta musiikkia, kuten folkkia ja jazzia. Opetuksessa lähtökohtana on musiikin ja oppimisen ilon jakaminen oppilaan kanssa.

Katri TikkaOlen koulutukseltani musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta (2019), ja Musiikkipedagogi Metropolia Ammattikorkeakoulusta (2014). Opetan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Pääkaupunkiseudulla opetan Akateemisten Muusikkojen kautta. Tarjoan myös etätunteja ja yksityistunteja paikkakunnilla joilla vierailen konserttien yhteydessä (esim. Oulu, Kuopio, Tampere). Voimme järjestää myös vaikkapa yksityisiä soittoleirejä jos paikkakunnallasi ei ole harppuopetusta.

Harpunsoiton voi aloittaa lapsena, aikuisena tai vaikka eläkkeellä, tervetuloa oppimaan!

Oppituntien sijainti

 


Harppuopettaja – annatko yksityistunteja, mutta yhteystietosi eivät vielä ole tässä luettelossa? Lähetä sähköpostiviesti tietojesi kera osoitteeseen info@audiox.fi

Edellinen artikkeli
Hiljaisen ajan harppuvideoita
Seuraava artikkeli
Terveisiä Edinburghista!