Myynti ja muut palvelut

Harpun ostaminen

Haluaisitko ostaa vuokraamasi harpun itsellesi? Harkitsetko uuden harpun hankkimista? Harppuvuokraamo Audiox myy sekä vuokrakäytössä olleita että myös uusia harppuja.

Harppuvuokraamo Audiox

Osta vuokraharppu omaksi

Miellyitkö vuokrasoittimeesi ja haluaisit ostaa sen vuokrakauden päätteeksi itsellesi? Tämäkin onnistuu. Samalla hyvitän Sinulle osan maksamastasi vuokrasta harpun myyntihinnassa seuraavasti:

– Osto vuoden kuluessa vuokrasopimuksen alkamisesta: hyvitys myyntihinnasta on 50% maksamastasi kokonaisvuokrasta.
– Osto kolmen vuoden kuluessa vuokrasopimuksen alkamisesta: hyvitys myyntihinnasta on 25% maksamastasi kokonaisvuokrasta.

Ota yhteyttä ja kysy tarkemmin ”vuokraa omaksi” -harppumyynnistäni.

Harppuvuokraamo Audiox

Osta uusi Camac-harppu

Voit hankkia kauttani ranskalaisen Camacin pikkuharppuja. Camacilla on laaja valikoima harppuja ja ne ovat tunnettuja laadukkuudestaan, kestävyydestään ja teknisestä luotettavuudestaan. Camacin vivut ovat maailmankuulut ja moni muukin harppuvalmistaja käyttää nitä pikkuharpuissaan. Monen silmää miellyttää myös Camacin harppujen ajattoman tyylikäs muotoilu: Passion à la Française!

Katso Camacin nettisivuilta heidän koko mallistonsa.

Ota yhteyttä ja kysy tarkemmin Camac-harppumyynnistäni.


Laitevuokraus ja konsultointi

Tarvitseko äänenvahvistusta harppukeikallesi? Oletko lupautunut soittamaan pikkuharpulla ulkona ja mietit kuuluuko soittosi riittävän voimakkaasti? Vuokraan harpuille soveltuvia mikrofoneja, efektilaitteita ja vahvistimia ja tarjoan alan koulutusta

Mikrofoneja vuokralla

Mikrofonien vuokraus

Vuokraan laadukkaita, erityisesti harpuille soveltuvia K&K ja Ischell-kontaktimikrofoneja.
Vuokrahinta sisältää tarvittavan esivahvistimen.
Vuokrahinta sisältää myös laitteiden käyttöopastuksen.
Katso tarkempi hinnasto alla.

Efektilaitteita vuokralla

Efektilaitteiden vuokraus

Vuokraan erityisesti elektroakustiselle harpulle ja sähköharpulle soveltuvia efektilaitteita seuraavilta laatumerkeiltä: Eventide, Fishman, Neunaber, Source Audio, Strymon ja TC Electronic.
Vuokrahinta sisältää myös laitteiden käyttöopastuksen.
Katso tarkempi hinnasto alla.

Vahvistimia vuokralla

Vahvistimien vuokraus

Vuokraan Rolandin ja Bosen akustisille soittimille suunniteltuja vahvistimia.
Myös ilman verkkovirtaa toimivia ulkokäyttöön soveltuvia malleja.
Vuokrahinta sisältää myös laitteiden käyttöopastuksen.
Katso tarkempi hinnasto alla.

Koulutus ja konsultointi

Koulutus ja konsultointi

Tarjoan harpun äänitykseen, äänenvahvistukseen ja efektilaitteiden käyttöön liittyvää koulutusta ja konsultaatiota. Katso tarkempi hinnasto alla.

Harppu soittimena

Kaikissa instrumenteissa on omat haasteensa, mutta harppu ei ole erityisen vaikea soitin. Harppua soitetaan neljällä sormella näppäilemällä (pikkurilliä ei käytetä). Kielet on merkitty värikoodein: punaiset kielet ovat C- ja mustat (tai siniset) F-ääniä.  Usein harpun ääni kuulostaa kauniilta jo ensikosketuksella.

Harppu on maailman vanhimpia soittimia ja se tunnettiin jo muinaisessa Egyptissä. 1800-luvulla harppuun kehitettiin Ranskassa pedaalijärjestelmä, joka mahdollisti eri sävellajien sujuvan soittamisen. Näin harpusta kehittyi täysipainoinen orkesterisoitin. Pedaaliharput ovat kookkaita, voimakasäänisiä, mekaniikaltaan monimutkaisia ja verraten kalliita instrumentteja. Niissä on tyypillisesti 47 kieltä.

Harpulla on nykyään vankka asema myös kansanmusiikkisoittimena esimerkiksi Irlannissa ja Ranskassa. Tällaisia harppuja kutsutaan folkharpuiksi tai pikkuharpuiksi. Kieliä on tavallisimmin 34 kappaletta ja kielten viritystä muutetaan mekaanisilla vivuilla (engl. levers).

Pedaaliharpun kielten jännitys on suurempi kuin pikkuharpuissa ja pedaaliharpun soittaminen edellyttääkin enemmän sormivoimaa. Lapset aloittavat usein soitonopiskelun pikkuharpulla, joissa kielten jännite on pedaaliharppua alhaisempi. On myös pikkuharppuja (esim. Camac Korrigan), joissa on pedaaliharppujen kielijännite. Tällaisesta harpuista on helppo myöhemmin siirtyä pedaaliharppuun. Katso lisää harpputietoa Suomen harpistien sivuilta.

Pikkuharppu on monipuolinen soitin, jolla voi soittaa musiikkia popista klassiseen, yhdessä tai omaksi iloksi. Harppua käytetään myös musikkiterapiassa:  harpputerapia on suosittua esim. Yhdysvalloissa.

Sähköinen vahvistus avaa harpun ääni-ilmaisulle aivan uusia mahdollisuuksia: ääntä voi vahvistaa, muokata ja käsitellä erilaisilla efektipedaaleilla. Elektroakustisessa harpussa on mikrofonijärjestelmä, mutta harppu soi myös akustisesti tavallisen harpun tapaan. Sähköharpussa äänen akustisesti vahvistava runko puuttuu ja soitin soi ainoastaan sähköisesti vahvistettuna.

Koska harpun äänialue on laajempi kuin kitaran, moni sähkökitaralle suunniteltu vahvistin tai efektipedaali ei harpulla soundillisesti toimi kunnolla. Audioxin vuokraamat mikrofonit, efektipedaalit ja vahvistimet on kaikki testattu ja valittu harpun rikas äänimaailma huomioiden.

Valikko