Syksy on uuden aloittamisen aikaa

Harppu: Camac Telenn

Syksy on uuden aloittamisen aikaa – Täydensin kesän aikana harppuvalikoimaani ja uudistin samalla vuokrahinnaston. Harpun vuokraaminen on nyt edullisempaa kuin koskaan.

Heinäkuussa saapui Ranskasta tilaamaani kaksi Camac Telenn -harppua. Kaunokaiset ovat yhteiskuvassa ohessa. Telenn on ollut jo pitkään suosittu harppumalli. Tässä Camacin klassikkoharppumallissa on perinteisesti ollut suonikielet. Nyt Telenn on uudistunut ja suonikielten jännite on hieman aiempaa kevyempi – harpussa on ns. ”light gut” suonikielet. Uusi Telenn sopii erinomaisesti lapsille ja myös folk-musiikista kiinnostuneille.

Elokuussa saapui Hollannista tilaamaani Lyon & Healy Prelude -harppu. Tämä 40-kielinen soitin on jo klassikko ja sopii erinomaisesti harpunsoiton opiskeluun. Soittimen suonikielissä on sama jännite, etäisyys ja soundi kuin Lyon & Healyn isommissa pedaaliharpuissa. Tämä upea tumman mahonkinen soitin on myös erittäin kaunisääninen yksilö.

Marraskuussa 2019 harppuvalikoimani täydentyi vielä irkkuharpistien iloksi Camac Janet -harpulla. Soittimessa on nylonkielet ja sen soundi ja soitettavuus on optimaalinen nopeaan irlantilaiseen harppumusiikkiin ja folkmusiikkiin ylipäätään. Harppu nimetty irlantilaisen harpun Grand Old Ladyn Janet Harbisonin mukaan. Kokeilin soitinta kun osallistuin Janetin harppukurssille Irlannin Donegalissa kesäkuussa 2019. Samalla vakuutuin soittimen erinomaisuudesta ja tilasin yhden harppuvuokraamolleni.

 

Camac Telenn, kirsikka ja pähkinä

Harpun hankinta on Suomessa hieman hankalaa – harppukauppoja ei täällä oikein ole ja harpun hankinta ”sokkona” ulkomailta varmasti mietityttää. Tämänkin takia harpun vuokraaminen on nykyaikainen tapa tutustua tähän kiehtovaan soittimeen.

 

Soitannollista syyskesää!

 

 

Edellinen artikkeli
Harppuvuokrausta nyt myös Facebookissa
Seuraava artikkeli
Harppukorokkeita, harppukorokkeita!