Muut palvelut

Tarvitseko äänenvahvistusta harppukeikallesi? Oletko lupautunut soittamaan pikkuharpulla ulkona ja mietit kuuluuko soittosi riittävän voimakkaasti? Oletko kiinnostunut elektroakustisen harpun soundimahdollisuuksista?

Vuokraan harpuille soveltuvia mikrofoneja, efektilaitteita ja vahvistimia ja tarjoan alan koulutusta

Mikrofoneja vuokralla

Mikrofonit

Vuokraan laadukkaita, erityisesti harpuille soveltuvia K&K ja Ischell-kontaktimikrofoneja.
Vuokrahinta sisältää tarvittavan esivahvistimen.
Vuokrahinta sisältää myös laitteiden käyttöopastuksen.
Katso tarkempi hinnasto alla.

Efektilaitteita vuokralla

Efektilaitteet

Vuokraan erityisesti elektroakustiselle harpulle ja sähköharpulle soveltuvia efektilaitteita seuraavilta laatumerkeiltä: Eventide, Fishman, Neunaber, Source Audio, Strymon ja TC Electronic.
Vuokrahinta sisältää myös laitteiden käyttöopastuksen.
Katso tarkempi hinnasto alla.

Vahvistimia vuokralla

Vahvistimet

Vuokraan Rolandin ja Bosen akustisille soittimille suunniteltuja vahvistimia.
Myös ilman verkkovirtaa toimivia ulkokäyttöön soveltuvia malleja.
Vuokrahinta sisältää myös laitteiden käyttöopastuksen.
Katso tarkempi hinnasto alla.

Koulutus ja konsultointi

Koulutus ja konsultointi

Tarjoan harpun äänitykseen, äänenvahvistukseen ja efektilaitteiden käyttöön liittyvää koulutusta ja konsultaatiota. Katso tarkempi hinnasto alla.

Vuokrahinnat
Vuokra-aika
Etuhinta
Muut vuokraehdot

Vuokrahinnat

Camac Hermine 55 Eur/kk
Camac Telenn 60 Eur/kk
Triplett Christina 65 Eur/kk
Camac Korrigan 70 Eur/kk
Camac Janet 80 Eur/kk
Lyon & Healy Prelude 85 Eur/kk
Dusty Strings FH34 95 Eur/kk

Mikrofonit, vahvistimet ja efektilaitteet 55-95 Eur/kk mallista riippuen

Koulutus- ja konsultaatiopalvelut erillisen sopimuksen mukaan

Hinnat sisältävät alv 24%. Alv 0% hinnat ovat:
Camac Hermine 44,35 Eur/kk
Camac Telenn 48,39 Eur/kk
Triplett Christina 52,42 Eur/kk
Camac Korrigan 56,45 Eur/kk
Camac Janet 64,52 Eur/kk
Lyon & Healy Prelude 68,55  Eur/kk
Dusty Strings FH34 76,61 Eur/kk

Kaikkien vuokraamiemme harppujen vuokra sisältää myös varakielet: Camac Korriganin ja Telennin sekä Lyon & Healy Preluden  mukana tulee yksi täydellinen varakielisarja. Muiden mallien varakieliä saa tarvittaessa maksutta vuokraajalta. Toimitus postitse tai noutaen Helsingistä.

Jos vuokraat harpun määräajaksi ja maksat koko vuokrasumman etukäteen, saat vuokrasta alennuksen (kts alla kohta “Etuhinta”)

Vuokra-aika

Camac-harppujen minimivuokrausaika on 3 kk.
Harpun voi vuokrata joko toistaiseksi tai määräajaksi.
Jos vuokraat harpun määräajaksi ja maksat koko vuokrasumman etukäteen, saat vuokrasta alennuksen (kts alla kohta “Etuhinta”)

Etuhinta

  • Jos harpun vuokraa ja vuokran maksaa etukäteen yhdessä erässä vähintään 5 kk ajalta, kokonaisvuokrasta vähennetään 10 %
  • Jos harpun vuokraa ja vuokran maksaa etukäteen yhdessä erässä vähintään 10 kk ajalta, kokonaisvuokrasta vähennetään 20 %

Esimerkki: 10 kk Camac Herminen vuokra on etukäteen maksettuna 10 x 55 x 0,8 = 440 Eur (Eli kuukausittain laskettuna 44 Eur/kk)

Muut vuokraehdot

  • Harppujen mukana tulee kankainen pölysuojus, puolikova kantokotelo ja viritysavain.
  • Kaikkien vuokraamiemme harppujen vuokra sisältää myös varakielet: Camac Korriganin ja Telennin sekä Lyon & Healy Preluden  mukana tulee yksi täydellinen varakielisarja. Muiden mallien varakieliä saa tarvittaessa maksutta vuokraajalta. Toimitus postitse tai noutaen Helsingistä.
  • Harppuja ei ole vuokranantajan puolesta vakuutettu. Vuokralainen vastaa itse harpun asianmukaisesta vakuutuksesta (esim. kotivakuutuksessaan).
  • Vahingon sattuessa vuokralainen sitoutuu korvaamaan harpulle aiheuttamansa vahingon.
  • Vuokralainen sitoutuu pitämään harpusta erittäin hyvää huolta ja hankkimaan talviajaksi huoneistoon, jossa harppua säilytetään, asianmukaisen ilmankostuttimen.

Harppu soittimena

Kaikissa instrumenteissa on omat haasteensa, mutta harppu ei ole erityisen vaikea soitin. Harppua soitetaan neljällä sormella näppäilemällä (pikkurilliä ei käytetä). Kielet on merkitty värikoodein: punaiset kielet ovat C- ja mustat (tai siniset) F-ääniä.  Usein harpun ääni kuulostaa kauniilta jo ensikosketuksella.

Harppu on maailman vanhimpia soittimia ja se tunnettiin jo muinaisessa Egyptissä. 1800-luvulla harppuun kehitettiin Ranskassa pedaalijärjestelmä, joka mahdollisti eri sävellajien sujuvan soittamisen. Näin harpusta kehittyi täysipainoinen orkesterisoitin. Pedaaliharput ovat kookkaita, voimakasäänisiä, mekaniikaltaan monimutkaisia ja verraten kalliita instrumentteja. Niissä on tyypillisesti 47 kieltä.

Harpulla on nykyään vankka asema myös kansanmusiikkisoittimena esimerkiksi Irlannissa ja Ranskassa. Tällaisia harppuja kutsutaan folkharpuiksi tai pikkuharpuiksi. Kieliä on tavallisimmin 34 kappaletta ja kielten viritystä muutetaan mekaanisilla vivuilla (engl. levers).

Pedaaliharpun kielten jännitys on suurempi kuin pikkuharpuissa ja pedaaliharpun soittaminen edellyttääkin enemmän sormivoimaa. Lapset aloittavat usein soitonopiskelun pikkuharpulla, joissa kielten jännite on pedaaliharppua alhaisempi. On myös pikkuharppuja (esim. Camac Korrigan), joissa on pedaaliharppujen kielijännite. Tällaisesta harpuista on helppo myöhemmin siirtyä pedaaliharppuun. Katso lisää harpputietoa Suomen harpistien sivuilta.

Pikkuharppu on monipuolinen soitin, jolla voi soittaa musiikkia popista klassiseen, yhdessä tai omaksi iloksi. Harppua käytetään myös musikkiterapiassa:  harpputerapia on suosittua esim. Yhdysvalloissa.

Sähköinen vahvistus avaa harpun ääni-ilmaisulle aivan uusia mahdollisuuksia: ääntä voi vahvistaa, muokata ja käsitellä erilaisilla efektipedaaleilla. Elektroakustisessa harpussa on mikrofonijärjestelmä, mutta harppu soi myös akustisesti tavallisen harpun tapaan. Sähköharpussa äänen akustisesti vahvistava runko puuttuu ja soitin soi ainoastaan sähköisesti vahvistettuna.

Koska harpun äänialue on laajempi kuin kitaran, moni sähkökitaralle suunniteltu vahvistin tai efektipedaali ei harpulla soundillisesti toimi kunnolla. Audioxin vuokraamat mikrofonit, efektipedaalit ja vahvistimet on kaikki testattu ja valittu harpun rikas äänimaailma huomioiden.

Valikko